7. Škola vizualne antropologije u Beogradu

Skola vizualne antropologije Beograd 2018

Po sedmu godinu zaredom, u Beogradu se, u organizaciji Centra za vizualnu antropologiju, od 10. do 20. srpnja 2019. održava Škola vizualne antropologije, ujedno drugo izdanje koje je međunarodno. Sudjelovanje je otvoreno studentima i profesionalcima, rok za prijave je 31. svibnja.

Program čine interaktivna predavanja, mentorirani rad na terenu te postprodukcija, a odvija se u manjim grupama, svaka od kojih realizira po jedan kratkometražni etnografski film. Svi filmovi bit će prikazani na kraju radionice, a kasnije će se prikazati i u programima Etnofffa u Skopju, SEF-a u Zadru i Etnofilma u Rovinju. 

Cilj ovog projekta je približiti vizualnu antropologiju već etabliranim profesionalcima iz područja filma i/ili društvenih znanosti, kao i studentima i stručnjacima iz drugih područja koji se tek susreću s ovom disciplinom. Ono što je bitno, kako ističu organizatori, jest entuzijazam prema izražavanju društvene osjetljivosti posredstvom vizualne antropologije te razvijanje kritičkog mišljenje, uvažavanja drugog i drugačijeg i suradnje između filmaša i društvenih znanstvenika.

Ukupan broj polaznika je 30, a program se odvija na engleskom jeziku. Kotizacija uključuje troškove programa, smještaja i prehrane, a za polaznike iz Hrvatske iznosi 300 €. Sve detaljne informacije potražite na stranicama Centra za vizualnu antropologiju

Izvor: Visual Anthropology Center / Foto: Škola vizualne antropologije 2018., Visual Anthropology Center – Facebook