6. Studentski etnografski filmski festival u Zadru

SEF festival 2019

U Zadru se, u organizaciji studenata Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru i Antropopa – platforme za promociju etnologije i antropologije, po šesti put održava SEF – Studentski etnografski filmski festival. Ovogodišnji termin je od 28. svibnja do 1. lipnja, a glavna lokacija je park Kapetanski.

SEF se organizira s ciljem upoznavanja studenata s etnografskim filmom, tj. posebnim oblikom etnografskog istraživanja ostvarenog i prezentiranog kroz upotrebu vizualnih medija. Festival je do danas u Zadar doveo brojne cijenjene predavače iz područja vizualne antropologije, organizirao razne radionice vezane uz film, fotografiju i fotoesej, služio kao platforma za predstavljanje projekata i časopisa te inspirirao brojne studente da se odvaže na upotrebu i eksperimentiranje vizualnim medijima u svojem etnografskom istraživanju.

Bogat ovogodišnji program nudi izložbu studentskih radova, čak tri radionice (radionicu mapiranja, radionicu izrade namještaja od paleta i digitalnu turu Čudesni Nazor), javnu tribinu, natjecanje u frenjama te projekcije etnografskih filmova iz cijelog svijeta pod zvijezdama. Pobjednika šestog izdanja festivala proglasit će žiri koji čine etnolozi i kulturni antropolozi dr. sc. Tanja Bukovčan i Bojan Mucko i filmska autorica Paula Skelin.

Detaljan program i raspored možete pronaći na službenim stranicama festivala te ga možete popratiti i na Facebooku.   

Izvori: Culturenet, Antropop