Škola vizualne antropologije u Beogradu

U Beogradu se od 1. do 10. srpnja u organizaciji Centra za vizualnu antropologiju održava šesto izdanje Škole vizualne antropologije, ujedno prvo koje će biti međunarodno. Sudjelovanje je otvoreno studentima i profesionalcima, a rok za prijave je 5. lipnja.

Program čine interaktivna predavanja, mentorirani rad na terenu te postprodukcija, a odvija se u manjim grupama, svaka od kojih realizira po jedan kratkometražni etnografski film. Svi filmovi bit će prikazani na kraju radionice, a kasnije će se prikazati i u programima Etnoffa u Skopju i SEF-a u Zadru.

Cilj ovog projekta je približiti vizualnu antropologiju već etabliranim profesionalcima iz područja filma i/ili društvenih znanosti, kao i studentima i stručnjacima iz drugih područja koji se tek susreću s ovom disciplinom. Ono što je bitno, kako ističu organizatori, jest entuzijazam prema izražavanju društvene osjetljivosti posredstvom vizualne antropologije te razvijanje kritičkog mišljenje, uvažavanja drugog i drugačijeg i suradnje između filmaša i društvenih znanstvenika.

Ukupan broj polaznika je 30, a program se odvija na engleskom jeziku. Kotizacija uključuje troškove programa, smještaja i prehrane, a za polaznike iz Hrvatske iznosi 250 €. Sve detaljne informacije potražite na stranicama Centra za vizualnu antropologiju te na kontakt info@visualanthropologycenter.com.

Izvor: Visual Anthropology Center / Foto: “Čovjek s filmskom kamerom”