HAU traži novo uredništvo

HAU journal cover_issue_24_en_US

Nakon skandala koji je obilježio proteklu godinu u svijetu antropologije, vezano uz optužbe za bullying i neprimjereno ponašanje prethodnog urednika koji je u međuvremenu podnio ostavku (više ovdje i ovdje), Upravni odbor Društva za etnografsku teoriju raspisao je javni poziv za novo uredništvo časopisa HAU: Journal of Ethnographic Theory, koje bi sada trebalo činiti dvoje do pet članova.

HAU je u top 10 najcitiranijih znanstvenih časopisa u području antropologije, a među prvim mjestima u području kulturne antropologije. Pokrenut 2011. godine, do 2017. bio je otvorenog pristupa (open access), da bi onda bio inkorporiran u University of Chicago Press koji je time uz Society of Ethnographic Theory postao suizdavač te je pristup od 2018. djelomično otvoren (hybrid open access).

Mandat novih urednika bit će na četiri godine, a poseban fokus bit će na uključivosti, raznolikosti i globalnoj disperziranosti uredničkog kolegija. Rok za prijave je 15. siječnja 2019., a sve potrebne informacije nalaze se ovdje

Uz časopis, HAU izdaje i knjige u području etnografske teorije, od kojih se neke mogu besplatno preuzeti.

Izvori: HAU, Wikipedia